Telefoonnummer

06 36 17 40 06

E-mail

paula@salonlemasque.eu

Openingstijden

Ma-Za: 10:00 - 18:00


Zelfherstellend vermogen van een ontspannen lichaam is ongekend groot Ons lichaam heeft van nature de neiging om te zoeken naar balans. Dat wordt nooit volledig bereikt, waardoor er altijd sprake is van een dynamisch evenwicht.

Door wisselende omstandigheden, ander voedsel, kou of juist warmte, meer beweging, wordt het lichaam steeds uitgedaagd om een nieuwe balans te zoeken. Wanneer we langere tijd aan stress blootgesteld worden raakt het lichaam, de spieren en weefsels, gespannen en wordt de doorstroming met bloed en lymfe in de haarvaten belemmerd.

Gelukshormonen (endorfine en oxytocine) worden minder aangemaakt. We slapen slechter en rusten niet meer helemaal uit. Het energieniveau en de weerstand worden minder. Hierdoor is het moeilijker voor het lichaam om de balans te houden en blijft het lichaam voortdurend ver van het evenwicht.

Het gevolg is dat we uitgeput raken en daarmee in een vicieuze cirkel terecht kunnen komen, een neerwaartse spiraal.

Door ontspanning kan de vicieuze cirkel doorbroken worden en vind je de weg terug naar evenwicht en balans. Ontspanning kun je zelf vinden, maar soms is het nodig om daarbij geholpen te worden, net dat laatste zetje te krijgen waardoor het wel lukt. Een massage is daarvoor een goed middel.

Door een rustige invoelende massage, in contact gegeven, wordt je begeleid naar een dieper niveau van ontspanning, die nog dagen door kan werken.

Door de massage worden meer gelukshormonen aangemaakt en ontstaat een algeheel gevoel van welbevinden. Als de stress en spanning al langer aanwezig is duurt het ook langer voordat het evenwicht hersteld is.

Meerdere massages met steeds een tussentijd van een week kunnen dan uitkomst bieden en het herstel bevorderen. Door in stressvolle situaties goed bij jezelf na te gaan hoe het er met je lijf voor staat kun je zelf voelen dat het niet goed gaat en kun je tijdig maatregelen nemen:

het rustiger aan doen of bijvoorbeeld een massage boeken om te voorkomen dat je in een neerwaartse spiraal terecht komt.

Daarom vind ik in mijn behandelingen de massages 1 van de fijnste onderdelen.

Even die rust, aandacht.💆‍♀️💆

liefs Paula 🌸

Prijslijst + Boeken

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×