Telefoonnummer

06 36 17 40 06

E-mail

paula@salonlemasque.eu

Openingstijden

Ma-Za: 10:00 - 18:00

a de reinigingsmelk gebruik je steeds een lotion. Ook wel tonic of toner genoemd.
1. De lotion na de reiniging gaat de restjes wegnemen, een reinigend product mag niet blijven inwerken.
2. Het gaat de PH waarde van de huid terug op de ideale waarde brengen. Een reinigend product is namelijk te basisch voor de huid.
3. Lotion werkt adstringerend. Het gaat de poriën sluiten en verfijnen. Zo wordt voorkomen dat vuil zich opnieuw opstapelt in de poriën.

Je moet met je lotion even lang toekomen als met je reinigingsmelk. Wanneer je watje met lotion nog behoorlijk wat vuil bevat. Had je beter of een tweede keer moeten reinigen met de reinigingsmelk.

TIPS:

  • Verkies ook een product waarvan je de geur en structuur zalig vindt, zo wordt reinigen geen opgave maar een plezier.
  • Reinig steeds je gelaat zonder dat je een trui of T-shirt aanhebt. Het is erg belangrijk je hals en decolleté op dezelfde manier te verzorgen, deze worden evenveel aan de zon blootgesteld en verouderen dus even snel. Je wil niet na 10 jaar het verschil zien tussen je gelaat en decolleté.
  • Reinig ’s avonds je gelaat reeds na je taken alvorens je in de zetel gaat zitten. Zo kan je nachtcrème voldoende intrekken voordat je gaat slapen zodat de crème niet op je hoofdkussen belandt. Als je wacht totdat je gaat slapen ben je vaak ook te moe of te lui om je gelaat voldoende goed te reinigen.

Wekelijks ritueel:

Je kan je reinigingsritueel aanvullen door éénmaal per week een dieptereiniger en/of scrub uit te voeren. De gecombineerde of vette huid met zwarte puntjes kiest best voor een dieptereiniger, de droge of vale huid kiest best voor een scrub. Uiteraard kan je ook beide doen. Je kan deze extra reiniging best uitvoeren onder de douche. De stoom maakt de huid iets weker en zet je poriën goed open. Ga met je scrub goed tot aan je haarrand en tot achter de oren om restjes make-up en zweet goed te verwijderen. Vergeet ook je hals en decolleté niet.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×