Telefoonnummer

06 36 17 40 06

E-mail

paula@salonlemasque.eu

Openingstijden

Ma-Za: 10:00 - 18:00

Vandaag toon ik jullie welke stappen ik doe tijdens mijn ochtend ritueel in de badkamer. Deze stappen doe ik doorgaans elke dag, uitgezonderd wanneer ik me klaarmaak voor een feestje. Ik begin met de reiniging van mijn gelaat en eindig met een frisse dag make-up. Welke stappen tussenin komen zien jullie in de video hieronder. Ik geef je verder tips over de hoeveelheid producten en hoe je bepaalde producten best inmasseert.

Ik wil graag vanaf nu graag dieper ingaan op de verzorging van je gelaat. Het is zo belangrijk je huid goed te verzorgen, je doet er immers je hele leven mee. I

De eerste en de allerbelangrijkste stap is het reinigen van het je gelaat. Wanneer je niet voldoende reinigt zal de crème die je nadien aanbrengt niet voldoende kunnen inwerken. Deze zal je huid dan niet optimaal kunnen beschermen.

Het is belangrijk je huid 2 keer per dag te reinigen.
’s Avond moet je make-up resten, zweet, pollutie en vervuiling verwijderen. ’s Morgens moeten zweet en talg verwijderd worden, je hebt immers 8 u op hetzelfde hoofdkussen geslapen. De volgende nacht wordt je huid opnieuw geconfronteerd met de bacteriën van de vorige nacht. Verwissel daarom regelmatig je kussensloop zeker wanneer je een vettere huid hebt.

Er bestaan verschillende soorten reinigingsproducten voor het gelaat allen met verschillende samenstellingen. Je hebt reinigingsmelk, reinigingsolie, reinigingsgel, reinigingsmousse en reinigingswater. Voor de meeste huidtypes is de reinigingsmelk het meest geschikt.

Laten we zo stellen, een reinigingsmelk is voor 99% van de mensen een goede keuze. Een reinigingsolie is enkel aangeraden bij de drogere of oudere huid. Een reinigingsgel of –mousse voor de vette of acne huid. Een reinigingswater is geschikt voor mensen met een normale huid zonder huidproblemen en die geen make-up dragen.
Een  reinigingsmelk verwijdert make-up en reinigt. Een reinigingsmelk heeft een zachte textuur en zal de huid het minst uitdrogen.

Natuurlijk is het belangrijk ook de reinigingsmelk te kiezen voor het juiste huidtype.

Je hebt deze voor de gevoelige huid, de droge huid, de normale huid en de vette huid. Gespecialiseerde merken hebben ook specifieke reinigingsproducten voor de rijpere huid, couperose huid of voor de huid met pigmentvlekjes.

De reinigingsmelk breng je onverdund aan op je gelaat. Je neemt Ongeveer de hoeveelheid ter grootte van een 2 euromunt in je handpalm en verdeelt deze over je gelaat. Je mag deze gerust een tijdje in masseren. Hierna verwijder je de reinigingsmelk met een washandje met lauwwarm water.

Wanneer je make-up draagt is het aangewezen deze stap tweemaal uit te voeren. Een reinigingsgel, -mousse of –olie kan je best met vochtige vingers opschuimen.

Ik post snel het tweede deel van het reinigingsritueel

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×